Örebros bästa cityshopping!

Studentpresenter i Örebro för honom och henne

Har du en nybakad student att uppvakta, men fortfarande inte kommit på en bra present? Lugn, här kommer två säkra tips från experterna.

Butiker i artikeln

Öppettider

Vardagar 10.00-19.00
Lördagar 10.00-17.00
Söndagar 11.00-17.00

1. Ett minne för livet

Dagen du tar studenten är oftast en av de mest glädjefyllda dagarna i livet och något du minns långt in i vuxenlivet. Vad kan då vara mer passande än att ge bort något som mottagaren kommer att ha glädje av för evigt?

  • Något klassiskt fint att ge i studentpresent till henne är ett par vackra diamantörhängen i vitt eller rött guld. Eller ett halsband eller armband i bismarck, som är ett fint smycke som aldrig går ur tiden och något som uppskattas av både unga och äldre, berättar Hanna Sandman på Guldfynd i Krämaren.

Just nu är det väldigt populärt att använda flera tunna halsband med olika längder samtidigt, vilka finns i både guld och silver. Likaså att använda många tunna ringar tillsammans. Kanske något till bästa vännen i studentpresent?

  • Som studentpresenten till honom passar en Tommy Hilfigerklocka med ett fint silver- eller läderarmband att matcha till, eller en fin halskedja, tipsar Hanna.

2. Ett startpaket till vuxenlivet

Tips nummer två kommer från Cervera i Krämaren i Örebro där personalen krullar presentband för fullt till de hårda paketen inför vårens festligheter.
– Det som står högst upp på önskelistan brukar vara glas eller husgeråd, berättar Sofie Persson.

Till exempel har Iittalas Essence-serie med glas varit populär ända sedan den kom 2001 och har fått en riktig nytändning senaste åren. Även vinglas med målade motiv brukar vara uppskattat.

Vill du satsa på en trendig present är lite större kupade glas att servera gin och tonic i, ett hett tips. Cervera har till och med en lite finare selektion av olika smaksatta tonic på hyllan, ifall du vill sätta ihop ett festligt paket.

Kom in till oss i butikerna på Vågen och Krämaren, så hjälper vi dig att plocka ihop något som studenten verkligen önskar sig och kan använda länge.