Örebros bästa cityshopping!

Vattenläcka Krämaren

Måndagen den 8 januari drabbades Krämaren av en vattenläcka. Läckan skedde strax innan lunch utanför stora entrén mot Drottninggatan.

Anledning till vattenläckan var att en större vattenledning till sprinklersystemet till fastigheten har brustit.

11.38 inkom ett fellarm via larmcentral till Centrumledningen via sms och telefon om utlöst larm om vattenläcka i fastigheten.

En verksamhet i gallerian larmade också om vattenläckan och Krämarens väktare och Krämarens anläggningsskötare var först på plats. Strax efter anlände Räddningstjänsten, Polis och därefter Örebro Kommun.

Centrumledningen upprättade omgående Krisledning och påbörjade tillsammans med fastighetsskötare och övriga parter på plats felsökning av läckan intill fastigheten.

För att få stopp på läckan och vattenmassorna togs ett gemensamt beslut att allt anslutande vatten till hela fastigheten omgående skulle stängas av. Fastigheten var därefter helt utan vatten under cirka 2 timmar fram tills läckan hade lokaliserats.

Vatten har runnit in i gallerians entré och vidare ner till det nedre planet i fastigheten. Större delen av vattenmassorna har lyckligtvis runnit ut på trottoaren, längs Drottninggatan, ner längs bussgatan och ansamlats bakom Krämaren på Köpmangatan.

Newsec som förvaltar gallerian arbetar nu för att åtgärda skadorna. Avspärrningar och utredning har påbörjats och reparationsarbetet av trottoaren påbörjas under tisdagen och beräknas pågå delar av veckan.

För att underlätta reparationsarbetet har den berörda entrén i anslutning till vattenläckan spärrats av och fram till att marken är helt återställd hänvisas besökare hänvisas till övriga entréer.

Gallerian och alla dess verksamheter håller öppet som vanligt.

Sidan uppdateras löpande.

 

Kontakt till Vågen Gallerian och Krämarens Centrumledningen:

 

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 2 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.