Örebros bästa cityshopping!

Vilken typ av soldyrkare är du?

Semestern är äntligen här och och det finns tid för sol och bad. Men du behöver ta det lite försiktigt i solen första dagarna. Tyvärr kan vi inte skynda fram en solbränna - huden behöver successivt bygga upp det bruna pigmentet. Ta en titt i vår guide för att få koll på hur du bäst skyddar dig i solen – vem är du?
Solskyddsprodukter på en trähylla.

Öppettider

Vardagar 10.00-19.00
Lördagar 10.00-17.00
Söndagar 11.00-17.00

Klädda Klara 

Klädda Klara har ljusblont eller rödlätt hår och ljus hy. Redan sedan barnsben vet Klara att huden blir på sin höjd solkysst, trots timmar i solen. Klara gör rätt i att stanna i skuggan mitt på dagen, klä sig i en tunn bomullsskjorta och hatt och satsa på SPF 30-50 i solskyddet.

Solskyddsprodukter på en butikshylla i trä.

Softa Stefan

Softa Stefan har aldrig tänkt på solskydd. Hans mörkblonda hår och och ljusa hud brukar klara en bra stund i solen, innan han blir röd. Han brukar få en bra bränna tidigt på säsongen, men har också en tendens att flaga och detta ökar risken för hudskador. SPF 20-30 i början av säsongen och mycket återfuktande aftersun-lotion håller Stefan säker i solen.

Resande Rosalina

Resande Rosalina packar sina väskor och beger sig till varmare breddgrader så fort hon får chansen. Hennes gyllene hud blir sällan röd och hennes mörka hår bleks inte mycket heller, men solskydd är viktigt även för Rosalina, särskilt runt Medelhavet och nära ekvatorn där solen är starkare än i Sverige. Faktor 25-35 i början av säsongen och ifall hon reser under vinterhalvåret är att rekommendera. 

Hurtiga Hector

Hurtiga Hector vistas gärna länge i solen. Han tankar energi från solens strålar och sportar utomhus så mycket han hinner. Hans mörka hud och svarta hår har nästan samma ton året runt. För Hector räcker SPF 20, men glöm inte att det alltid behöver smörjas om efter bad och fyllas på under dagen. Kom ihåg att skydda nästippen, fotsulorna och hjässan som är extra känsliga mot solen.

Solskyddsfaktor

Du hittar solskyddsprodukter på bland annat Rituals, som ligger på gatuplan i gallerian Vågen.