Örebros bästa cityshopping!

Spaning: 4 tecken på att surftrenden är här

Finns det någon coolare än en surfare? Tjejen eller killen med saltstänkt hår och ett avslappnat och soligt sinne? 
Levis Store

Butiker i artikeln

Öppettider

Vardagar 10.00-19.00
Lördagar 10.00-17.00
Söndagar 11.00-17.00

Kanske var det just den personen modebranschen hade i åtanke när de skissade på sina kollektioner inför sommaren 2019. Flera kända märken visar upp ett sportigt mode som flirtade med surfstilen. Bland annat hade Calvin Klein SS19 inslag av våtdräkter i sin design. Vi har spanat i våra butiker i Vågen och Krämaren i Örebro och kan i fyra aktuella trender se att surftrenden är på ingång.

1. Batikmönstrat

Batik, denna urgamla färgningsmetod där du täcker en del av tyget med vax eller knyter trådar i tyget, ligger och bubblar som en influens nu och kommer säkert att synas mer i butikerna under sommaren 2019. Gina Tricot brukar vara blixtsnabba med att plocka upp trender och hos dem hänger det redan toppar och blusar med inspiration av batikmönster.

Gina Tricot

2. Flip-flops

Det finns många skor för stranden på marknaden men Havaianas hävdar att de uppfann flip-flopen. Havaianas betyder Hawaiianer på portugisiska och varumärket har haft patent på sin kända plasttoffla sedan 1960-talet. Den såldes från början endast utmed stränderna i Brazilien men finns numera i var och varannan butik. Just nu finns dessa ikoniska skor på Åhlens, Stadium och Gina Tricot, där du även kan hitta modeller till de mindre barnen.

Gina Tricot

3. Neon mot huden

De iögonfallande nyanserna av neon är tillbaka. Till mångas glädje, eller irritation. Kanske tycker du att neonfärger bäst lämpar sig för överstrykningspennor, men historiskt har de inbitna surfarna inte varit fega att ha riktigt lysande färger mot den solkyssta huden. Och kanske är semestern just det rätta tillfället att testa neon? Den försiktiga börjar med baddräkten eller bikinin.

Gina Tricot

4. Baddräkt som plagg

Levi’s har tagit fram en hybrid mellan body och baddräkt som går att använda antingen i stan eller på stranden. Snyggast stylas den med shorts eller kjol med inslag av tropikerna. Badkläder med exotiska blommor och växter är fortfarande populärt och mönstret ses även på andra sommarkläder för både dam och herr, såsom klänningar, t-shirts och skjortor.

Levi's Store

Nu när du vet hur du skapar den klassiska surfstilen, varför inte även praktisera hela surfarens livsstil i sommar? Att vilja leva i symbios med naturen, tålmodigt väntande på den perfekta vågen för att äventyrligt ta sig an nya utmaningar. På Vågen & Krämaren i Örebro hittar du många butiker med olika typer av sommarkläder i neonfärger. Välkommen!